Samen maken we vroegsignalering persoonlijk en eenvoudig 

Huishoudboekje.com biedt een praktische en betaalbare aanpak om (toekomstige) schulden in de wijk aan te pakken. Dat doen we met gemotiveerde vrijwilligers. We trainen ze in enkele dagen om met het speciaal voor dit doel ontwikkelde huishoudboekje de financiële situatie van wijkgenoten in beeld te brengen. Zo'n invulsessie duurt een uur en levert burgers direct grip op hun geld. In dezelfde sessie kan er middels de ingebouwde vergelijker ook bespaard worden op de uitgaven zelf. Een gemiddeld huishouden bespaart zo vaak honderden euro’s per jaar.

Een goed begin is het halve werk. En grip op je financiën begint met een overzichtelijk en actueel huishoudboekje. Maar wie moeite heeft met zijn financiën kan vaak een steuntje in de rug gebruiken. Daarom bouwen we aan een landelijk netwerk van invulhulpen en coördinatoren die samen ten strijde trekken tegen schulden. Onze aanpak is eenvoudig en persoonlijk. Na een korte training kun je direct aan de slag om jouw wijk schuldenvrij te maken.   

Training invulhulp

Ben je werkzoekende maar niet van plan om thuis te gaan zitten? Heb je ervaring met financiën en creëren van overzicht? Ga dan aan de slag en help anderen om grip op hun geld te krijgen. De training Invulhulp is voor jou gratis en omvat 20 uur training verdeeld over meerdere dagdelen en 8 uur begeleiding aansluitend op de training, verdeeld over 2 dagdelen.  Nadat je het certificaat van Invulhulp hebt ontvangen van ons mag je zelfstandig aan de slag met het huishoudboekje en kun je altijd terugvallen op een regionale coördinator. Gedurende een jaar ontvang je maandelijks één uur begeleiding van ons team.

Vraag de brochure aan of maak een afspraak met Sara.

Training coördinator

Ken je de weg in de wijk en heb je een sterk netwerk met daarin Sociale Dienst, Het Sociale team en de Woningbouw? Laat je dan trainen en certificeren tot coördinator voor jouw wijk, stad of regio. De training voor Coördinatoren omvat 20 uur training verdeeld over meerdere dagdelen en 8 uur begeleiding aansluitend op de training, verdeeld over 2 dagdelen. Na onze certificering mag je zelfstandig andere opleiden tot Invulhulp. Onze landelijke team staat je altijd bij met raad en daad. Gedurende een jaar ontvang je maandelijks een uur begeleiding van ons team.

Vraag de brochure aan of maak een afspraak met Sara.

Voorkom huisuitzettingen

Iedere huisuitzetting die u voorkomt, scheelt onze samenleving bij elkaar meer dan € 100.000 (bron: BKR). Dus als we met het project slechts één uitzetting weten te voorkomen, betekent dat direct een flinke besparing voor uw gemeente.

Lage overhead

We zijn ervaren en gespecialiseerd in het organiseren van zelfsturende teams uit de wijk. Zo betaalt u dus niet voor dure managers en adviseurs maar maakt u gebruik van de eigen kracht van burgers. Het Wijkproject is zo georganiseerd dat het project na één jaar gerund kan worden door de burgers zelf.

Kosten en opbrengsten duidelijk in beeld

Om de kosten en opbrengsten duidelijk in beeld te brengen ontwikkelden we een MKBA analyse-tool. We vullen deze graag samen met u in tijdens een oriënterend gesprek, waarbij me meteen de eenvoud van het huishoudboekje kunnen demonstreren.

Download de voorbeeldcase van Rotterdam Delfshaven.

Maak een afspraak of vraag een brochure aanHet huishoudboekje

Vroeger was het heel normaal dat ieder huishouden een huishoudboekje had. Daar stond heel eenvoudig in; wat komt er per maand ongeveer in, en wat eruit. Tegenwoordig heeft nog maar 1 op de 10 mensen zo’n overzicht. Het huishoudboekje van huishoudboekje.com is de meest eenvoudige manier om binnen een uur een overzicht te maken van je persoonlijke financiën. Net als vroeger dus, maar nu online, zodat je er altijd en overal veilig bij kunt. Wil je besparen op energie, media of verzekeringen? Dan druk je gewoon op de bespaarknop. Je kunt zelfs je contracten inzichtelijk opslaan, zodat je ze altijd bij de hand hebt.

Wat bieden we gemeentes:

 • effectieve, meetbare vroegsignalering die aansluit op de huidige situatie
 • een kans om extra werkgelegenheid te creëren voor actieve werkzoekenden
 • onderscheidend vermogen in uw armoede-aanpak
 • cijfermatig inzicht in de situatie in de wijk 
 • deskundige begeleiding 

Wat bieden we vrijwilligers:

 • een korte, praktische en persoonlijke training
 • een kans om eigen werkgelegenheid te creëren
 • hernieuwde energie en geloof in eigen kracht

Wat bieden we bewoners:

 • inzicht in persoonlijke financiën
 • controle over alle contracten
 • altijd up to date qua mogelijke besparingen
 • minder zorgen en meer geld
 • de kans om een financiële buffer op te bouwen

Comité van aanbeveling

Thomas Hofmans

Amsterdam

Oprichter van Radar Advies en een van de pioneers op het gevierd van sociale activering. Organiseerde 'eigen krachten' al voordat iemand daarvan gehoord had. Is tevens vader van Joris Hofmans, oprichter van Huishoudboekje.

Marco Florijn

Rotterdam

Voorzitter van NVVK, branchevereniging voor schuldhulpverlening en sociaal bankieren. Was in het verleden politicus voor de PvdA en wethouder in Leeuwarden en Rotterdam. Onderneemt met zijn Seastarters op verschillende sociale vlakken.

Ineke Hurkmans

Eindhoven

Oprichter van Jump Movement, een internationale organisatie die op basis van een eenvoudige gespreksmethode duizenden mensen in beweging krijgt. Lanceerde recent IamNL, startup voor statushouders in Veldhoven.

Zij gingen u voor